Przepis i sposób przygotowania na: Jabłecznik z pianką kisielową
Kroki postępowania
![Krok 1 - Jabłecznik z pianką kisielową foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/jablecznik-z-pianka-kisielowa1-2.jpg)
![Krok 2 - Jabłecznik z pianką kisielową foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/jablecznik-z-pianka-kisielowa2-2.jpg)
![Krok 3 - Jabłecznik z pianką kisielową foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/jablecznik-z-pianka-kisielowa3-2.jpg)
![Krok 4 - Jabłecznik z pianką kisielową foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/jablecznik-z-pianka-kisielowa4-2.jpg)
![Krok 5 - Jabłecznik z pianką kisielową foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/jablecznik-z-pianka-kisielowa5-2.jpg)
Piec 180*C do zrumienienia.
Smacznego :)
![Krok 6 - Jabłecznik z pianką kisielową foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/jablecznik-z-pianka-kisielowa6-2.jpg)
mąka | 2,5 szklanki |
proszek do pieczenia | 2 lyżeczki |
żółtko jajek | 5 sztuk |
cukier puder | 3 łyzki |
margaryna | 250 g |
białko | 5 sztuk |
cukier drobny | 1 szklanka |
kisiel truskawkowy | 1 opakowanie |
jabłka | 1 kg |
cukier | do smaku |
galaretka cytrynowa |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: