Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Jabłka w biszkopcie

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jaja 4 szt
cukier 3/4 szkl
wrzątek 1 łyzka
mąka pszenna 1 szkl
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
jabłka 2 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Jabłka w biszkopcie

Kroki postępowania

1
Żółtka ucieramy do białości z cukrem i 1 łyżką wrzątku.
Krok 1 - Jabłka w biszkopcie foto
2
Białka ubijamy na sztywno z 1 łyżką cukru i łączymy je z masą.
Krok 2 - Jabłka w biszkopcie foto
3
Wsypujemy mąkę z proszkiem do pieczenia.
Krok 3 - Jabłka w biszkopcie foto
4
Mieszamy, wykładamy do formy 25/36 i na ciasto układamy ćwiartki jabłek. Pieczemy 45 minut w 180 stopniach. Dekorujemy polewą.
Krok 4 - Jabłka w biszkopcie foto
5
Podane ciasto.
Krok 5 - Jabłka w biszkopcie foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ewelina1991 22.06.2014 09:25
fajne proste ciasto
m1monika 17.01.2014 08:32
pyszne ciacho :-)
Justynka958 29.11.2013 12:50
Apetycznie wygląda :)
fotoviderek 29.11.2013 07:27
Chętnie bym skosztował :)
KasiaK90 28.11.2013 18:27
pyszne ciasto
Czarnula87 28.11.2013 16:55
proste i smaczne
kriko 28.11.2013 16:28
busi byc pyszne
dwa pokoje z kuchnią 28.11.2013 15:40
lubię takie proste ciasta
reniatka 28.11.2013 15:13
mniam bardzo apetyczne ciasto
agnieszka214 28.11.2013 15:02
bardzo smaczne
olla85 28.11.2013 14:42
Bardzo fajne, lekkie ciasto. Na pewno skorzystam z przepisu :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak