Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Jabłka z grilla

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jagody 3 łyżki
miód 3 łyżeczki
migdały w płatkach 3 łyżeczki
jabłka 3 duże

Przepis i sposób przygotowania na: Jabłka z grilla

Z dużych i ładnych jabłek odciąć ostrożnie góry i łyżeczką wydrążyć środek ma powstać nam miseczka.
Do środków jabłek nasypać jagód, posypać migdałami i polać miodem, przykryć odciętymi wcześniej górami.
Całe jabłka ostrożnie owinąć folią aluminiową i grillować na grillu 10-15 min bez przewracania, aby sok z wnętrza nam się nie wylał.
Czas zależy od gatunku i wielkości jabłek.
Podawać jako gorący deser, polecam też spróbować z dodatkiem lodów.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

artur7 24.08.2012 12:26
fajne
Stenka 02.08.2012 14:59
skorzystam
Karolina44 01.08.2012 15:32
ciekawa jestem jak smakuje
Aneta41 21.07.2012 18:13
w najbliższy weekend jabłka będą się grilować

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak