Przepis i sposób przygotowania na: Jagnięcina z miętowym groszkiem
Kroki postępowania
Piecz w piekarniku rozgrzanym do 200C przez 20 minut (pólkrwisty) lub 25-30 (dobrze wypieczony). Odstaw na 5-10 minut przed podaniem.
![Krok 1 - Jagnięcina z miętowym groszkiem foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/jagniecina-z-mietowym-groszkiem1-2.jpg)
Następnie przełóż odcedzony groszek z małą iloscią wody do blendera. Dodaj 2 łyżeczki posiekanej mięty i 2 łyżki creme fraiche*. Dodaj sok z cytryny oraz sól i pieprz do smaku. Wszystko zblenduj na gładką masę.
*Przygotowanie creme fraiche - Wymieszaj 1 szklankę śmietany kremówki oraz 1 szklankę maślanki.
![Krok 2 - Jagnięcina z miętowym groszkiem foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/jagniecina-z-mietowym-groszkiem2-2.jpg)
Smacznego!
![Krok 3 - Jagnięcina z miętowym groszkiem foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/jagniecina-z-mietowym-groszkiem0-2.jpg)