Przepis i sposób przygotowania na: Jagodzianki babeczki
Kroki postępowania
![Krok 1 - Jagodzianki babeczki foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/jagodzianki-babeczki1-2.jpg)
![Krok 2 - Jagodzianki babeczki foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/jagodzianki-babeczki2-2.jpg)
![Krok 3 - Jagodzianki babeczki foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/jagodzianki-babeczki3-2.jpg)
![Krok 4 - Jagodzianki babeczki foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/jagodzianki-babeczki4-2.jpg)
![Krok 5 - Jagodzianki babeczki foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/jagodzianki-babeczki5-2.jpg)
![Krok 6 - Jagodzianki babeczki foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/jagodzianki-babeczki6-2.jpg)
![Krok 7 - Jagodzianki babeczki foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/jagodzianki-babeczki7-2.jpg)
Jagodzianki to jeden z ulubionych deserów w okresie letnim. Zapewne większość z nas pamięta ich smak z rodzinnego domu, dlatego z pewnością szuka przepisu idealnego. Koniecznie przygotujcie jagodzianki w formie babeczek.
mąka pszenna | 3 szkl |
drożdże | 25 g |
mleko | 1 szkl |
żółtko jajek | 5 szt |
cukier | 1/3 szkl |
cukier waniliowy | 2 łyżki |
masło | 100 g |
sól | szczypta |
jajko | 1 małe |
jagody | 1 1/2 szkl |
budyń śmietankowy | 1 op |
cukier | 2 łyżki |
kruszonka | 1 szkl |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: