Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Jajecznica na gotowanych pieczarkach

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

jajko 1 szt
pieczarki 3 szt
masło 1 łyzeczka
śmietana 18 proc 1 łyzka
pieprz
zielona cebulka
kostka rosołowa 1/4 szt
sól

Przepis i sposób przygotowania na: Jajecznica na gotowanych pieczarkach

Pieczarki obieramy i kroimy na małe kawałki. Do małego garka z gotującą się wodą wrzucamy kosttkę rosołową i pokrojone pieczarki i gotujmey ok 5 minut, nastepnie odcedzamy. Na patelni rozpuszczamy masło i wrzucamy na nią przygotowane pieczarki, mieszamy i dodajemy śmietanę. Wbijamy jajko, całość mieszamy doprawiamy solą i pieprzem i smażymy aż do ściecia jajk.a. Na talerzu posypujemy posiekaną zieloną cebulka.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

pestka 20.08.2013 08:59
mam ochotę na taką jajecznicę
Danost 06.03.2013 12:21
lubie takie jajecznice

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak