Przepis i sposób przygotowania na: Jajecznica z maślakami
Jak przygotować kremową, delikatną i pyszną jajecznicę? Odpowiedź na to pytanie znajdziecie w przepisie poniżej. Wybierzcie ulubione grzyby - mogą to być maślaki, pieczarki lub Wasze ulubione inne leśne grzyby. Polecam wybrać maślaki. Do tego cebulka i świeża natka pietruszka. Pycha!
Kroki postępowania
![Krok 1 - Jajecznica z maślakami foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/jajecznica-z-maslakami1-2.jpg)
![Krok 2 - Jajecznica z maślakami foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/jajecznica-z-maslakami2-2.jpg)
![Krok 3 - Jajecznica z maślakami foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/jajecznica-z-maslakami3-2.jpg)
![Krok 4 - Jajecznica z maślakami foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/jajecznica-z-maslakami4-2.jpg)
Tak przygotowanymi zalewamy gotowe grzyby. Smażymy chwilę, by jajka się ścięły. Ewentualnie doprawiamy.
Jajecznicę porcjujemy na talerze. Posypujemy pokrojoną natką pietruszki i podajemy.
![Krok 5 - Jajecznica z maślakami foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/jajecznica-z-maslakami5-2.jpg)