Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Jajka faszerowane brokułem

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jajko 6 szt
brokuł 1/2 szt
cebula 1/2 szt
sól i pieprz do smaku
majonez 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Jajka faszerowane brokułem

Brokuł podzielić na różyczki, umyć i ugotować w osolonym wrzątku do miękkości. Jajka ugotować na twardo, obrać ze skorupek, przekroić na pół i wydrążyć żółtko. Z każdego białka delikatnie ściąć czubek aby białko nie chwiało się na talerzyku. Cebulę pokroić w drobną kostkę, dodać żółtka, ostudzonego brokuła i wszystko dokładnie wymieszać. Całość doprawić solą, pieprzem i wymieszać z majonezem. W środek każdego białka włożyć farsz brokułowy, udekorować cząstkami brokuła i kiełkami rzodkiewki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Róża1 29.06.2017 22:19
przepyszna przekąska !!!!!!!!!!
halina17 29.06.2017 21:01
Dobre jajka faszerowane.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak