Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Jajka faszerowane tuńczykiem i pieczarkami

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jajek 8 szt
tuńczyka w oleju lub sosie własnym 1 puszka
śmietany 2-3 łyżki
pieczarek 180 g
cebula duża 1 szt
duży ząbek czosnku 1 szt
ostrego chrzanu 1 łyżeczka
posiekanej rzeżuchy do farszu 3 łyżki
posiekanej natki pietruszki 2 łyżki
rzeżucha do dekoracji
sól do smaku
Pieprz kolorowy Prymat w młynku do smaku
Papryka słodka mielona Prymat do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Jajka faszerowane tuńczykiem i pieczarkami

Jajka ugotować na twardo a po ugotowaniu od razu wstawić do zimnej wody.
Gdy przestygną - obrać, przekroić wzdłuż na pół i wyjąć
żółtka.Włożyć żółtka do miski i rozgnieść. Drobno posiekaną
cebulę zeszklić na oleju, dodać drobno pokrojone pieczarki
i podsmażyć aż puszczony przez pieczarki sok wyparuje. Przestudzić.
Tuńczyka odcedzić i rozdrobnić widelcem dodać
śmietanę, wyciśnięty czosnek,chrzan,cebulę,pieczarki i
żółtka.Przyprawić do smaku przyprawami,dodać posiekaną natkę pietruszki
i rzeżuchę.Wymieszać.Nakładać farsz łyżeczką do ugotowanych
białek, tworząc małe kopułki. Udekorować rzeżuchą.
Schłodzić przed podaniem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

barbara11561 10.04.2015 07:26
świetna przekąska

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak