Przepis i sposób przygotowania na: Jarski przysmak
Kroki postępowania
Marchewki pokroić w grube plasterki , ziemniaki w kostkę.
Gotować razem 10 minut w wywarze.
Jajka ugotować na twardo.
![Krok 1 - Jarski przysmak foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/jarski-przysmak1-2.jpg)
Natkę posiekać ( część odłożyć do dekoracji).
Orzechy posiekać , uprażyć na suchej patelni.
![Krok 2 - Jarski przysmak foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/jarski-przysmak2-2.jpg)
Na patelni rozpuścić masło , dodać curry. Podsmażyć cebulki i czosnek.
![Krok 3 - Jarski przysmak foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/jarski-przysmak3-2.jpg)
Powoli wlać wywar i mleko. Sos gotować ok. 5 minut.
Wsypać natkę pietruszki.
![Krok 4 - Jarski przysmak foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/jarski-przysmak4-2.jpg)
Doprawić solą , pieprzem cayenne.
Przełożyć na półmiski , dodać połówki jajek.
Posypać orzeszkami, udekorować natką.
![Krok 5 - Jarski przysmak foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/jarski-przysmak5-2.jpg)