Przepis i sposób przygotowania na: Jasny biszkopt z 4 jajek
- sprawdzony przepis na biszkopt, który zawsze się udaje
- prosty przepis krok po kroku
- doskonała baza dla wielu ciast i tortów
Ten przepis na biszkopt z 4 jaj, wychodzi wyjątkowo puszysty i delikatny. Pięknie wyrasta i co najważniejsze, przygotujecie go zaledwie w kilku prostych krokach. Gotowy biszkopt, możecie owinąć w papier i folię i przechowywać 2-3 w chłodnym miejscu, a następnie przełożyć ulubionym kremem. Przed przełożeniem, pokrojony biszkopt warto nasączyć wodą z cytryną, lub w wersji dla dorosłych alkoholem. Wówczas ciasto lepiej wchłonie krem.
Kroki postępowania
Białka oddzielić od żółtek i ubić na sztywną pianę. Pod koniec ubijania dodawać partiami cukier (biały i wanilinowy), łyżka po łyżce, ubijając po każdym dodaniu. Dodawać po kolei żółtka, nadal ubijając.
![Krok 1 - Jasny biszkopt z 4 jajek foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/jasny-biszkopt-z-4-jajek2-2.jpg)
![Krok 2 - Jasny biszkopt z 4 jajek foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/jasny-biszkopt-z-4-jajek3-2.jpg)
![Krok 3 - Jasny biszkopt z 4 jajek foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/jasny-biszkopt-z-4-jajek1-2.jpg)
![Krok 4 - Jasny biszkopt z 4 jajek foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/jasny-biszkopt-z-4-jajek0-2.jpg)