Przepis i sposób przygotowania na: Jesienny 3-bit
Kroki postępowania
Po przestudzeniu delikatnie ścinamy wierzch biszkoptu, tak by uzyskać ciasto potrzebne do dekoracji. Ścięte ciasto kruszymy lub ścieramy na tarce.
![Krok 1 - Jesienny 3-bit foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/jesienny-3-bit1-2.jpg)
![Krok 2 - Jesienny 3-bit foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/jesienny-3-bit2-2.jpg)
Masło ucieramy z cukrem waniliowym. Do utartego dodajemy dyniowy budyń. Na koniec dodajemy odrobine alkoholu na zapach.
Gotową masę wykładamy na przestudzony biszkopt. Biszkopt wcześniej pączujemy (u mnie kawowy pącz).
![Krok 3 - Jesienny 3-bit foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/jesienny-3-bit3-2.jpg)
![Krok 4 - Jesienny 3-bit foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/jesienny-3-bit4-2.jpg)
![Krok 5 - Jesienny 3-bit foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/jesienny-3-bit5-2.jpg)
Schłodzoną śmietankę ubijamy. Do ubitej dokładamy dynie oraz cukier. Gdy składniki się połączą wlewamy żelatynę. Po dokładnym wymieszaniu śmietankę wylewamy na herbatniki.
![Krok 6 - Jesienny 3-bit foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/jesienny-3-bit6-2.jpg)
![Krok 7 - Jesienny 3-bit foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/jesienny-3-bit7-2.jpg)