Przepis i sposób przygotowania na: Jesienny gulasz z mięsem, dynią i fasolą
Kroki postępowania
Fasolę Jaś namoczyć dzień wcześniej w zimnej wodzie, ugotować prawie do miękkości, odcedzić. Mięso umyć, pokroić w grubszą kostkę, obrane szalotki pokroić na ćwiartki, czosnek przecisnąć przez praskę. W garnku rozgrzać olej, dodać mięso, cebulę i czosnek. Doprawić przyprawą do mięs, dodać liść laurowy i przesmażyć pod przykryciem 10 minut, następnie dodać resztę przypraw, lekko posolić do smaku.
![Krok 1 - Jesienny gulasz z mięsem, dynią i fasolą foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/jesienny-gulasz-z-miesem-dynia-i-fasola1-2.jpg)
Wlać bulion i gotować około 1 godziny.
![Krok 2 - Jesienny gulasz z mięsem, dynią i fasolą foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/jesienny-gulasz-z-miesem-dynia-i-fasola2-2.jpg)
Do podduszonego mięsa dodać pokrojoną w grubą kostkę dynię bez skóry i pestek, paprykę - bez chili, osączoną ugotowaną fasolę, wlać przecier pomidorowy i gotować około 30 minut.
![Krok 3 - Jesienny gulasz z mięsem, dynią i fasolą foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/jesienny-gulasz-z-miesem-dynia-i-fasola3-2.jpg)
Doprawić do smaku wg uznania, dodać pokrojoną chili jeśli ktoś lubi ostre! Jeśli nie to tylko posypać gulasz natką i podawać. Doskonale smakuje z pieczywem. Smacznego!
![Krok 4 - Jesienny gulasz z mięsem, dynią i fasolą foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/jesienny-gulasz-z-miesem-dynia-i-fasola4-2.jpg)