Przepis i sposób przygotowania na: jogurtowiec dyniowo pomarańczowy
Kroki postępowania
Dynię po ostudzeniu przetrzeć blenderem. Będą potrzebne 2 szklanki takiego musu.
![Krok 1 - jogurtowiec dyniowo pomarańczowy foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/jogurtowiec-dyniowo-pomaranczowy1-2.jpg)
![Krok 2 - jogurtowiec dyniowo pomarańczowy foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/jogurtowiec-dyniowo-pomaranczowy2-2.jpg)
![Krok 3 - jogurtowiec dyniowo pomarańczowy foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/jogurtowiec-dyniowo-pomaranczowy3-2.jpg)
Gdy zacznie tężeć wylać na wystudzony spod.
![Krok 4 - jogurtowiec dyniowo pomarańczowy foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/jogurtowiec-dyniowo-pomaranczowy4-2.jpg)
![Krok 5 - jogurtowiec dyniowo pomarańczowy foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/jogurtowiec-dyniowo-pomaranczowy5-2.jpg)
Gotowe, smacznego.
![Krok 6 - jogurtowiec dyniowo pomarańczowy foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/jogurtowiec-dyniowo-pomaranczowy6-2.jpg)
dynia | 2 szklanki pieczonej Hokkaido |
pomarańcze | 2 średnie |
jogurt naturalny | 400 ml |
Żelatyna wieprzowa Prymat | 4 łyżeczki |
ksylitol | 3 łyżki lub cukier |
sok z cytryny | 1/2 cytryny |
ciastka | 150 g ciastkalub ciasto czekoladowe |
masło klarowane | 1 łyżka |
śmietana 30% | 200 ml |
fix do śmietany | 1 opakowanie |
cukier waniliowy | 16 g (opakowanie) |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: