Przepis i sposób przygotowania na: Kaczka po pekińsku
Kroki postępowania
![Krok 1 - Kaczka po pekińsku foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/kaczka-po-pekinsku1-2.jpg)
![Krok 2 - Kaczka po pekińsku foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/kaczka-po-pekinsku2-2.jpg)
![Krok 3 - Kaczka po pekińsku foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/kaczka-po-pekinsku3-2.jpg)
![Krok 4 - Kaczka po pekińsku foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/kaczka-po-pekinsku4-2.jpg)
![Krok 5 - Kaczka po pekińsku foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/kaczka-po-pekinsku5-2.jpg)
kaczka | 1 szt (ok 2kg) |
sos sojowy | 1/3 szkl |
ocet ryżowy | 2 łyżki |
wódka | 1/3 szkl |
olej | 1 łyżka |
miód płynny | 2 łyżki |
mąka ziemniaczana | 2 łyżeczki |
ząbki czosnku | 3 szt |
śliwki węgierki | 200 g |
sos balsamiczny | 3 łyżki |
goździki mielone | 1/2 łyżeczki |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: