Przepis i sposób przygotowania na: Kakaowy biszkopt z masą kokosową
Kroki postępowania
Żółtka oddzielić od białek. Białka ze szczyptą soli ubić na sztywną pianę dodając stopniowo po łyżce cukru. Następnie ubijając dodawać po 1 żółtku.
![Krok 1 - Kakaowy biszkopt z masą kokosową foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/kakaowy-biszkopt-z-masa-kokosowa1-2.jpg)
![Krok 2 - Kakaowy biszkopt z masą kokosową foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/kakaowy-biszkopt-z-masa-kokosowa2-2.jpg)
1,5 szklanki mleka zagotować, wsypać wiórki, cukier i mieszając gotować kilka minut. Następnie zdjąć z ognia, pozostawić na 10-15 minut aby napęczniały.
W pozostałym mleku wymieszać proszek budyniowy. Połączyć z wiórkami i nie przerywając mieszania gotować przez kilka minut, zdjąć z ognia, ostudzić.
![Krok 3 - Kakaowy biszkopt z masą kokosową foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/kakaowy-biszkopt-z-masa-kokosowa3-2.jpg)
![Krok 4 - Kakaowy biszkopt z masą kokosową foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/kakaowy-biszkopt-z-masa-kokosowa4-2.jpg)
![Krok 5 - Kakaowy biszkopt z masą kokosową foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/kakaowy-biszkopt-z-masa-kokosowa5-2.jpg)
![Krok 6 - Kakaowy biszkopt z masą kokosową foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/kakaowy-biszkopt-z-masa-kokosowa6-2.jpg)