Przepis i sposób przygotowania na: Kanie a'la schabowe w mojej panierce
Kroki postępowania
Siemię lniane, listki lubczyku i pietruszki mielimy w młynku do kawy i mieszamy pół na pół z bułką tartą.
Grzyby dokładnie oczyszczamy i usuwamy nóżki, tak by pozostały same kapelusze.
![Krok 1 - Kanie a'la schabowe w mojej panierce foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/kanie-ala-schabowe-w-mojej-panierce1-2.jpg)
Kanie oprószamy mąką, potem obtaczamy z obydwu stron w jajku, a następnie w panierce.
![Krok 2 - Kanie a'la schabowe w mojej panierce foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/kanie-ala-schabowe-w-mojej-panierce2-2.jpg)
Można ozdobić kotlety listkami natki pietruszki.
Podajemy od razu po zdjęciu z patelni.
Chrupkość i smak gwarantowane.
![Krok 3 - Kanie a'la schabowe w mojej panierce foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/kanie-ala-schabowe-w-mojej-panierce3-2.jpg)