Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Kapuśniak po góralsku

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta kiszona 1/2 kg
włoszczyzna 200 g
ziemniaki 400 g
śmietana 12% 2 łyżki
pietruszka zielona
Sól czosnkowa jodowana Prymat
Pieprz biały mielony Prymat
żeberka wieprzowe 300 g

Przepis i sposób przygotowania na: Kapuśniak po góralsku

W duzej ilosci wody gotujemy zeberka wraz z wloszczyzna, nastepnie wrzucamy kapuste i ziemniaki. Wszystko gotujemy do miekosci. Przprawiamy do smaku. Kapusniak po goralsku jest inny bo z dodatkiem smietany. Polecam dodac koperku lub pietruszki i koniecznie obrac zeberka i wrzucic kawalki do zupki. Idealna zupka na zimowe dni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Pani Domu 07.02.2014 09:26
bardzo ładnie wygląda
Dorian 25.01.2014 20:14
pyszna zupa
IwonaDD 09.11.2013 18:48
piękny ma kolor
Mati13 12.10.2013 19:37
lubię taki
kasiek 06.08.2013 21:59
uwielbiam taką zupkę
Aannkaa82 02.08.2013 22:36
Super taka zupka, ja tam chetnie zjadłabym nie tylko w zimowy dzień :)
Czarnula87 01.08.2013 19:09
ooo taki bym zjadła kapuśniaczek :))
Cranberry 01.08.2013 16:49
pyszny kapusniaczek
adelajda 01.08.2013 16:24
na pewno pyszna
cukiereczek 01.08.2013 15:43
na pewno super zupka
Patriszja
Patriszja 01.08.2013 15:22
musi byc bardzo dobry

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak