Przepis i sposób przygotowania na: Kapuśniak ze szparagami i szpinakiem
Kroki postępowania
Szparagi obrać, umyć i pokroić na krótkie kawałki zaś szpinak posiekać ale nie za drobno.
![Krok 1 - Kapuśniak ze szparagami i szpinakiem foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/kapusniak-ze-szparagami-i-szpinakiem1-2.jpg)
Postawić na ogień i gotować na małym ogniu prawie do miękkości.
Gdy wywar się zagotuje lekko posolić.
Go podgotowanych skrzydełek wrzucić marchew, seler i pietruszkę i chwilę gotować a potem dodać ziemniaki.
![Krok 2 - Kapuśniak ze szparagami i szpinakiem foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/kapusniak-ze-szparagami-i-szpinakiem2-2.jpg)
Gotować chwilę i dodać pozostałe przyprawy.
![Krok 3 - Kapuśniak ze szparagami i szpinakiem foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/kapusniak-ze-szparagami-i-szpinakiem3-2.jpg)
Wlać śmietanę do naczynia potem trochę zupy do tej śmietany, wymieszać i wlać do zupy mieszając.
W razie konieczności zupę doprawić.
Można dodać jeszcze posiekaną natkę pietruszki i koperek.
![Krok 4 - Kapuśniak ze szparagami i szpinakiem foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/kapusniak-ze-szparagami-i-szpinakiem4-2.jpg)