Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Kapusta kiszona i inne

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

marchew 1 sztuka
cebula 3 sztuki
pomidor 3 sztuki
Liść laurowy suszony Prymat 2 sztuki
papryka czerwona 2,5 sztuki
ogórek kiszony 3 sztuki
kapsyta kiszona 80 dag
ziele angielskie 3 sztuki
olej 5 łyżek
por 2/3 sztuki
Czosnek suszony Prymat 1/2 łyzeczki
sól do smkaku
pieprz do smaku
bazylia do smaku
oregano do smaku
ziemniaki 3 sztuki
cukinia 1,5 sztuki

Przepis i sposób przygotowania na: Kapusta kiszona i inne

pora płuczemy i kroimy, podobnie postępujemy z cebulą, którą wcześniej obieramy i kroimy w kostkę.marchewkę obieramy, płuczemy, kroimy w kostkę. Rozgrzewamy olej w garnku dodając pora, cebulę, marchewkę.Kapustę siekamy drobniej. Dodajemy do garnka. Dodajemy ziele oraz liście laurowe. Dodajemy 3 szkanki wody. Mieszamy i dusimy ok 40 minut. Po tym okresie dodajemy porkojone w kostkę papryki oraz obrane, opłukane i pokrojone w grubsza kostkę ziemniaki oraz cukinię i ogorki kiszone. Dusimy jeszcze ok 20 minut. Następnie dodajemy pokrojone pomidory (wcześniej sparzone, zdjęta skórka) i kiełbasę wiejską domowej roboty pokrojoną w kostkę. Mieszamy. Doprawiamy.Pozostawiamy na ogniu ok 10 minut i gotowe.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Botwinka 30.05.2013 06:33
świetny obiad

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak