Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Kapusta z koperkiem, papryką i dynią

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kapusta biała 1 kg
papryka 1 szt
dynia 25-30 dag
koperek 3 łyżki
sok z cytryny do smaku
sól do smaku
masło 5 dag
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Kapusta z koperkiem, papryką i dynią

Kroki postępowania

1
Kapustę poszatkować, włożyć do garnka, zalać wodą, dodać odrobinę soli i ugotować do miękkości.
Krok 1 - Kapusta z koperkiem, papryką i dynią foto
2
Paprykę i obraną dynię oczyścić z gniazd nasiennych, pokroić w kostkę. Na patelni rozgrzać masło, wsypać pokrojoną paprykę i dynię, podsmażyć, oprószyć solą i pieprzem.
Krok 2 - Kapusta z koperkiem, papryką i dynią foto
3
Z miękkiej kapusty odlać wodę, dodać koperek, paprykę z dynią, przyprawić do smaku pieprzem i sokiem z cytryny, wymieszać.
Krok 3 - Kapusta z koperkiem, papryką i dynią foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

dodi 12.12.2013 08:24
bardzo dobra
Iwusia 13.01.2013 21:15
przepis bardzo fajny
olkaaa 04.11.2012 10:50
bardzo lubię

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak