Przepis i sposób przygotowania na: Karkówka nadziewana dynią i cukinią
Kroki postępowania
Karkówkę przełóż do pojemnika, dodaję 3 łyżki oleju, pokrojony rozmaryn, dodaj sól, sok z cytryny, sprasowany czosnek, pokrojoną cebulę. Odstaw mięso w marynacie na noc do lodówki.
![Krok 1 - Karkówka nadziewana dynią i cukinią foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/karkowka-nadziewana-dynia-i-cukinia1-2.jpg)
Na drugi dzień rozbij plastry karkówki.
![Krok 2 - Karkówka nadziewana dynią i cukinią foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/karkowka-nadziewana-dynia-i-cukinia2-2.jpg)
Dynię obierz i pokrój w paski, paprykę i cukinię też pokrój. Paprykę i dynię włóż na 3 minuty do wrzątku.
![Krok 3 - Karkówka nadziewana dynią i cukinią foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/karkowka-nadziewana-dynia-i-cukinia3-2.jpg)
Ułóż na każdym plastrze karkówki po dwa paski dyni, papryki i cukinii. Posól do smaku.
![Krok 4 - Karkówka nadziewana dynią i cukinią foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/karkowka-nadziewana-dynia-i-cukinia4-2.jpg)
Zawiń, a następnie zawiąż nitką roladki.
![Krok 5 - Karkówka nadziewana dynią i cukinią foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/karkowka-nadziewana-dynia-i-cukinia5-2.jpg)
Smaż na wolnym ogniu na oleju około godzinę. W między czasie podlej zimą wodą.
![Krok 6 - Karkówka nadziewana dynią i cukinią foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/karkowka-nadziewana-dynia-i-cukinia6-2.jpg)