Przepis i sposób przygotowania na: Karniyarik bakłażan po turecku
Kroki postępowania
![Krok 1 - Karniyarik bakłażan po turecku foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/karniyarik-baklazan-po-turecku1-2.jpg)
![Krok 2 - Karniyarik bakłażan po turecku foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/karniyarik-baklazan-po-turecku2-2.jpg)
![Krok 3 - Karniyarik bakłażan po turecku foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/karniyarik-baklazan-po-turecku3-2.jpg)
![Krok 4 - Karniyarik bakłażan po turecku foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/karniyarik-baklazan-po-turecku4-2.jpg)
![Krok 5 - Karniyarik bakłażan po turecku foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/karniyarik-baklazan-po-turecku5-2.jpg)
![Krok 6 - Karniyarik bakłażan po turecku foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/karniyarik-baklazan-po-turecku6-2.jpg)
bakłażan | 2 sztuki |
pomidory | 2 sztuki |
cebula | 1 sztuka |
sos pomidorowy | 200 ml |
papryka zielona | 1 sztuka |
mięso mielone wieprzowe | 200 g |
sól i pieprz | 1 do smaku |
czosnek ząbki | 2 sztuki |
olej | 1 do smaku |
Papryka ostra mielona Prymat | 1 szczypta |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: