Przepis i sposób przygotowania na: Karp tradycyjnie smażony
2. Jajko rozbełtać za pomocą widelca, dodać mleko i 2 szczypty wegety.
3. Dzwonka karpia panierować w mące, jajku i bułce tartej.
4. Dzwonka smażyć na rozgrzanym tłuszczu na złoty kolor.
karpia dzwonka | 8 dzwonków |
Bułka tarta klasyczna Prymat | 2 szklanki |
mąka pszenna | 1 szklanka |
jajko | 2 szt |
mleko | 2 łyżki |
sól do smaku | |
margaryna do smażenia | 0,5 kostki |
przyprawa do potraw | 2 szczypty |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: