Przepis i sposób przygotowania na: Karp wytrawny
Kroki postępowania
Śliwki namoczyć ,ugotować i przetrzeć. Cytrynę obrać ze skórki i pokroić. Karpia oczyszczonego, wypatroszonego przekroić, usunąć kości kręgosłupa i pokroić w dzwonki.
karp dzwonka | 1 kg |
wino białe wytrawne | 150 ml |
śliwki suszone | 15 dag |
cytryna | 1 szt. |
masło | 1 łyżka |
olej | 1 łyżka |
chrzan | 2 łyżki |
natka pietruszki | |
sól | |
pieprz | |
cynamon |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: