Przepis i sposób przygotowania na: Kartoflanka na indyku
Kroki postępowania
![Krok 1 - Kartoflanka na indyku foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/kartoflanka-na-indyku1-2.jpg)
![Krok 2 - Kartoflanka na indyku foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/kartoflanka-na-indyku2-2.jpg)
![Krok 3 - Kartoflanka na indyku foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/kartoflanka-na-indyku3-2.jpg)
![Krok 4 - Kartoflanka na indyku foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/kartoflanka-na-indyku4-2.jpg)
![Krok 5 - Kartoflanka na indyku foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/kartoflanka-na-indyku5-2.jpg)
indyk | 30 dkg |
wędzony boczek | skóra 100 g |
woda | 1 l |
ziele angielskie | 3 ziarenka |
Liść laurowy suszony Prymat | 1 mała sztuka |
cebula | 1/2 małej sztuki |
smalec | 1 łyżka |
marchewki | 2 małe sztuki |
seler korzeniowy | 50 g |
ziemniaki | 4 duże sztuki |
sól do smaku | |
pieprz | do smaku |
majeranek | 1 czubata łyżka |
przyprawa uniwersalna | wg uznania |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: