Przepis i sposób przygotowania na: Kasza gryczana w ziołach i śmietanie
Kroki postępowania
Kaszę gotować w wodzie z ziarenkami smaku, ziołami, bazylią, pieprzem. Ugotowaną kaszę zasypać rozdrobnionym czosnkiem, koprem i dodać śmietanę.
![Krok 1 - Kasza gryczana w ziołach i śmietanie foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/kasza-gryczana-w-ziolach-i-smietanie1-2.jpg)
![Krok 2 - Kasza gryczana w ziołach i śmietanie foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/kasza-gryczana-w-ziolach-i-smietanie2-2.jpg)
![Krok 3 - Kasza gryczana w ziołach i śmietanie foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/kasza-gryczana-w-ziolach-i-smietanie0-2.jpg)
kasza gryczana | 100 g |
ziarenka smaku | |
Zioła prowansalskie suszone Prymat | |
śmietana 12% | 20 g |
pieprz | |
czosnek | 10 g |
koper świeży | 10 g |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: