Przepis i sposób przygotowania na: kasza gryczana z grzybami leśnymi i kurczakiem
Kroki postępowania
Margarynę można zastąpić innym tłuszczem ja starałam się aby było dietetycznie.
Kaszę gryczaną gotujemy według wskazówek na opakowaniu.
Natkę pietruszki dokładnie umyć i osuszyć, drobno posiekać dodać na patelnie do pozostałych składników,użyłam również suszonych i zmielonych ziół ogrodowych(koperek,cebula zielona).
Potrawę przełożyć do miski żaroodpornej,posypać startym serem i włożyć do piekarnika lub mikrofali do momentu aż ser się rozpuści.
Do tego dania serwuje słodką surówkę z marchwi i jabłka.
Marchewkę obrać, umyć i osuszyć, zetrzeć na tarce o średnich oczkach, jabłko umyć, obrać ze skórki, zetrzeć na tarce o grubych oczkach.Marchewkę dokładnie wymieszać z jabłkiem, nie dodawałam już żadnych przypraw.