Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Kasza jęczmienna z pekinką i jajkiem

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta pekińska 1/2 sztuki
jajko 2 sztuki
kukurydza 1 puszka
marchewka 1 sztuka
jabłko 1 sztuka
sok z cytryny do smaku
sól do smaku
pieprz do smaku
oliwa 3 łyżki
warzywa 2 woreczki
kasza jęczmienna 2 woreczki

Przepis i sposób przygotowania na: Kasza jęczmienna z pekinką i jajkiem

Kaszę jęczmienną gotujemy w lekko osolonej wodzie, odcedzamy. Kapustę pekińską szatkujemy. Jajka gotujemy na twardo, obieramy i kroimy w kostkę. Marchewkę i jabłko obieramy i ścieramy na tarce o dużych oczkach. Kukurydzę osączamy z zalewy. Wszystko doprawiamy do smaku solą, pieprzem, sokiem z cytryny i oliwą. Mieszamy i podajemy najlepiej gdy kasza jest jeszcze ciepła.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wacław 14.10.2013 11:52
fajne danie obiadowe
malina 10.10.2013 09:39
bardzo lubię kasze w każdym wydaniu a ta jest inna
Ada-Gaba 16.09.2013 07:13
podoba mi się takie zestawienie
Kuchareczka2 18.06.2013 22:23
pyszne danie
Róża1 13.06.2013 14:18
fajny , smaczny pomysł:-)
pestka 10.06.2013 10:44
kasza z warzywami - takim wydaniu podoba mi się
Alex_M 15.04.2013 11:06
podoba mi sie :)
Pietruszka 03.04.2013 16:43
fajne danie
ONY_za_kare 05.03.2013 12:01
smaczne i zdrowe!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak