Przepis i sposób przygotowania na: Ketchup z cukinii
Ketchup z cukinii przygotowany w domowym zaciszu to zdecydowanie lepsza alternatywa dla tradycyjnego ketchupu pomidorowego kupionego w sklepie. Ketchup z cukinii warto przygotować w sezonie, kiedy cukinia jest tania lub kiedy nie wiecie, jakie dania lub przetwory można z niej przygotować. W smaku ketchup jest lekko słodkawy i bardzo delikatny, co podkreślają dodane do niego przyprawy. Jeśli zastanawiacie się, do czego dodać ketchup z cukinii, to świetnie sprawdzi się on jako dodatek do frytek, burgerów, marynat mięsnych czy sosów.
Ketchup z cukinii przepis:
Kroki postępowania
![Krok 1 - Ketchup z cukinii foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/ketchup-z-cukinii3-2.jpeg)
![Krok 2 - Ketchup z cukinii foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/ketchup-z-cukinii4-2.jpeg)
Następnie dodać koncentrat i pozostałe przyprawy. Gotować 20 minut co jakiś czas mieszając
![Krok 3 - Ketchup z cukinii foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/ketchup-z-cukinii5-2.jpeg)
![Krok 4 - Ketchup z cukinii foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/ketchup-z-cukinii6-2.jpeg)
![Krok 5 - Ketchup z cukinii foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/ketchup-z-cukinii7-2.jpeg)