Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Kisiel jabłkowy z cynamonem

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

jabłka czerwone 2 średnie
woda zimna 500 ml
słodzik naturalny do smaku
sok z cytryny do smaku
skrobia ziemniaczana duża łyżka

Porada

Tak przygotowany kisiel jest naturalny, nie zawiera chemicznych konserwantów, sztucznych barwników ani polepszaczy smaku.

Przepis i sposób przygotowania na: Kisiel jabłkowy z cynamonem

Jabłka umyć, pokroić na ćwiartki, wyciąć gniazdo nasienne, amiąższ razem ze skórką pokroić w niewielkie kawałki.
Zagotować wosę z cynamonem, dodać cząstki jabłek, nakryć i ugotować do miękkości. Doprawić sokiem z cytryny i naturalnym słodzikiem (ksylitol, stewia, erytrytol, cukier lub miód).
W tym czasie skrobię ziemniaczaną rozprowadzić w niewielkiej ilości zimnej wody i wlać do kompotu stale mieszając na małym palniku. Krótko zagotować.

Gorący kisiel przelać do salaterek i oprószyć świeżym cynamonem.
Podawać na gorąco albo w temperaturze pokojowej.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Habibi 15.09.2017 09:18
Szybko, smacznie i zupełnie naturalnie :)
Habibi 15.09.2017 09:17
Ja wprost kocham cynamon, ale mam też w rodzinie osobę, która go nie lubi, więc i Ciebie rozumiem :)
AsiaaK 13.09.2017 22:42
pomyslowy deser :)
jejkuchnia 13.09.2017 21:53
Osobiście nie przepadam za cynamonem, ale mój mąż byłby zachwycony. :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak