Przepis i sposób przygotowania na: Klopsiki wieprzowe z marchewką i kuminem
Mięso nakryć i odstawić do lodówki na 1-2 godz. Z masy formować kulki wielkości dużego orzecha włoskiego i smażyć na rumiano na średnio rozgrzanym oleju.
łopatka wieprzowa | 400 g |
karkówka wieprzowa | 300 g |
marchewka | 150 g |
Kmin rzymski mielony Prymat | 1-2 łyżeczki |
Sól czosnkowa jodowana Prymat | do smaku |
Pieprz czarny mielony Prymat | do smaku |
mąka krupczatka | 1-2 łyżki |
olej do smażenia |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: