Przepis i sposób przygotowania na: Klopsy a'la gołąbki
Kroki postępowania
![Krok 1 - Klopsy a'la gołąbki foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/klopsy-ala-golabki1-2.jpg)
![Krok 2 - Klopsy a'la gołąbki foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/klopsy-ala-golabki2-2.jpg)
Dodać odcedzoną kapustę oraz ugotowany ryż.
Dokładnie wymieszać.
![Krok 3 - Klopsy a'la gołąbki foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/klopsy-ala-golabki3-2.jpg)
Na gorącym oleju kulki obsmażyć z każdej strony.
![Krok 4 - Klopsy a'la gołąbki foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/klopsy-ala-golabki4-2.jpg)
Pod przykryciem dusić przez 30 minut.
Podawać na gorąco.
![Krok 5 - Klopsy a'la gołąbki foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/klopsy-ala-golabki5-2.jpg)
ryż | 1/2 szklanki |
grysik | 1 szklanka |
kapusta biała | 20 dkg |
mięso mielone wieprzowe | 25 dkg |
cebula | 1 sztuka |
sól | do smaku |
Pieprz czarny mielony Prymat | do smaku |
olej do smażenia | 6 łyżek |
sok pomidorowy | 1/2 szklanki |
mleko kokosowe | 1/2 szklanki |
Koperek suszony Prymat | 1 łyzka |
przyprawa do potraw Kucharek | 1 łyżka |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: