Przepis i sposób przygotowania na: Kluseczki z pieczonych warzyw w towarzystwie prawdziwków, grillowanego indyka oraz pomidorów suszonych.
Kluseczki z pieczonych warzyw
Dynię, obranego batata, czosnek, cebulę kroimy na na grube kawałki, polewamy oliwą i wkładamy do nagrzanego piekarnika na 25 minut (170 stopni).
Ostudzone warzywa mielimy na drobnym oczku, dodajemy mąkę,jajko i formujemy kluseczki.Gotujemy w osolonej wodzie.
Indyka i cebulę kroimy w kostkę, czosnek w plastry. Wszystko podsmażamy na maśle klarowanym. Doprawiamy solą i pieprzem Prymat.
Ugotowane wcześniej prawdziwki kroimy w grube plastry i dodajemy do indyka. Na patelnię wrzucamy też kluseczki, możemy dodać posiekaną kolendrę lub tymianek. Wszystko chwilę przesmażamy.