Przepis i sposób przygotowania na: Kluski francuskie smażone.
Kroki postępowania
![Krok 1 - Kluski francuskie smażone. foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/kluski-francuskie-smazone.1-2.jpg)
![Krok 2 - Kluski francuskie smażone. foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/kluski-francuskie-smazone.2-2.jpg)
![Krok 3 - Kluski francuskie smażone. foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/kluski-francuskie-smazone.3-2.jpg)
Smażymy z obu stron, aż się zarumienią.
![Krok 4 - Kluski francuskie smażone. foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/kluski-francuskie-smazone.4-2.jpg)
![Krok 5 - Kluski francuskie smażone. foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/kluski-francuskie-smazone.5-2.jpg)
![Krok 6 - Kluski francuskie smażone. foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/kluski-francuskie-smazone.6-2.jpg)
mąka | 15 dag |
jajko | 4 szt |
masło | 5 dag |
sól do smaku | |
olej do smażenia |
jogurt naturalny | 200 ml |
koper świeży | 2 łyżki |
sól do smaku | |
Pieprz biały mielony Prymat |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: