Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

kluski śląskie

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ziemniaki 1/2 kg
mąka ziemniaczana 7 łyżek
jajko 2

Przepis i sposób przygotowania na: kluski śląskie

Ziemniaki obrać i ugotować w osolonej wodzie. Utłuc i ostudzić. Zmielić w maszynce do mięsa.Do zmielonych ziemniaków dodać mąkę i jajka. wszystko razem dokładnie wymieszać na gładkie ciasto.Z gotowego "ciasta" uformować ładne kuleczki. Wrzucić na gotującą się wodę. Gotować w osolonej wodzie aż kluski wypłyną.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Magda24 23.10.2012 17:42
smaczne
halina17 20.10.2012 18:30
Ja też dziś robiłam kluski śląskie , rodzinka bardzo lubi.
Betka 20.10.2012 17:35
i do tego sos grzybowy mmmm;D
justys759 20.10.2012 15:07
pycha
babajaga1969 20.10.2012 15:07
najlepsze
PaniMISIOWA 20.10.2012 14:10
moje ulubione

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak