Przepis i sposób przygotowania na: Kluski ziemniaczano-brukselkowe
Kroki postępowania
![Krok 1 - Kluski ziemniaczano-brukselkowe foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/kluski-ziemniaczano-brukselkowe1-2.jpg)
![Krok 2 - Kluski ziemniaczano-brukselkowe foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/kluski-ziemniaczano-brukselkowe2-2.jpg)
![Krok 3 - Kluski ziemniaczano-brukselkowe foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/kluski-ziemniaczano-brukselkowe3-2.jpg)
![Krok 4 - Kluski ziemniaczano-brukselkowe foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/kluski-ziemniaczano-brukselkowe4-2.jpg)
Dowolną foremką wycinać kluseczki.
![Krok 5 - Kluski ziemniaczano-brukselkowe foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/kluski-ziemniaczano-brukselkowe5-2.jpg)
Ugotowane podawać ze zrumienionym masłem, dowolnym sosem albo z bułeczką tartą usmażoną na klarowanym maśle.
![Krok 6 - Kluski ziemniaczano-brukselkowe foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/kluski-ziemniaczano-brukselkowe6-2.jpg)
ziemniaki ugotowane | 650 g |
brukselka | ugotowana 350 g |
jajko | duże |
skrobia ziemniaczana | 3-4 łyżki |
mąka krupczatka | 1,5 szkl. |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: