Przepis i sposób przygotowania na: Kolorowe kruche ciasto z truskawkami i brzoskwiniami między niebieskimi obłoczkami :-)
2.) Blaszkę wyłożyć papierem do pieczenia, wyłożyć 2/3 ciasta.
3.) Wstawić ciasto do nagrzanego piekarnika do 180 stopni C i podpiec przez 15 minut do zrumienienia.
4.) Wystawić ciasto z piekarnika, odczekać aż trochę ostygnie.
5.) Posypać ciasto bułką tartą.
6.) Poukładać obrane połówki świeżych brzoskwiń skórką do dołu ( ja osobiście nie obierałam ze skórki ).
7.) Ubić pianę na sztywno, następnie dodać niebieską galaretkę.
8.) Wyłożyć niebieską pianę na brzoskwinie.
9.) Na pianie poukładać całe truskawki.
10.)Na truskawki poskubać resztę ciasta kruchego.
11.) Wstawić do nagrzanego piekarnika do 180 stopni C i piec przez 35 minut, do tzw. suchego patyczka.
12.) Pozostawić ciasto na blaszce do całkowitego ostudzenia.
13.) Ostudzone ciasto obficie posypać cukrem pudrem.
14.) Smacznego !!!