Przepis i sposób przygotowania na: Kopiec kreta
Kroki postępowania
Jajka ubij z cukrem na gładki i puszysty krem.
![Krok 1 - Kopiec kreta foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/kopiec-kreta11-2.jpg)
Do ubitych jajek dodawaj na przemian składniki przesiane przez sito, olej oraz mleko. Ciasto wlej do tortownicy wyłożonej papierem do pieczenia. Piec w temp. 160 st.C przez ok.50 min.
![Krok 2 - Kopiec kreta foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/kopiec-kreta12-2.jpg)
Czekoladę pokroić na drobne kawałki. Śmietankę ubij na niskich obrotach z cukrem pudrem i fixem. Dodaj posiekaną czekoladę i wymieszaj.
![Krok 3 - Kopiec kreta foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/kopiec-kreta13-2.jpg)
Banany obierz ze skórki i pokrój w średniej grubości plasterki. Następnie pokrop je sokiem z cytryny aby nie ściemniały. Ułóż je na cieście ta, aby zakryły cały spód.
![Krok 4 - Kopiec kreta foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/kopiec-kreta14-2.jpg)
![Krok 5 - Kopiec kreta foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/kopiec-kreta15-2.jpg)
![Krok 6 - Kopiec kreta foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/kopiec-kreta16-2.jpg)
![Krok 7 - Kopiec kreta foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/kopiec-kreta17-2.jpg)