Przepis i sposób przygotowania na: Kora orzechowa
Kroki postępowania
![Krok 1 - Kora orzechowa foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/kora-orzechowa8-2.jpg)
![Krok 2 - Kora orzechowa foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/kora-orzechowa9-2.jpg)
Wymieszac łyżką.
![Krok 3 - Kora orzechowa foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/kora-orzechowa10-2.jpg)
![Krok 4 - Kora orzechowa foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/kora-orzechowa11-2.jpg)
Brzoskwinie osączyć. Sok z brzoskwiń (2 szkl) wlać do garnka (jeśli wyjdzie mniej soku, uzupełniamy wodą), zagotować.
Budynie, żółtka i mąkę rozpuścić w 3/4 szkl wody, a następnie wlać do gotującego soku. Energicznie mieszając ugotować budyń, a następnie przelać na talerz i pozostawić do wystudzenia.
![Krok 5 - Kora orzechowa foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/kora-orzechowa12-2.jpg)
Masę podzielić na trzy części.
![Krok 6 - Kora orzechowa foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/kora-orzechowa13-2.jpg)
Delicje namaczać przez moment w kawie.
![Krok 7 - Kora orzechowa foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/kora-orzechowa14-2.jpg)
![Krok 8 - Kora orzechowa foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/kora-orzechowa15-2.jpg)
![Krok 9 - Kora orzechowa foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/kora-orzechowa16-2.jpg)
![Krok 10 - Kora orzechowa foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/kora-orzechowa17-2.jpg)
Chłodzimy w lodówce.
![Krok 11 - Kora orzechowa foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/kora-orzechowa18-2.jpg)