Przepis i sposób przygotowania na: Korniszony
Do umytych słoików wkładamy umyte i osuszone małe ogóreczki i do każdego słoika wkładamy przyprawy.Gorącą zalewą zalewamy ogórki i krótko pasteryzujemy.
Smak zalewy regulujemy ilością soli i cukru.
ocet 10 % | 3/4 szkl |
woda | 4 szkl |
cukier | 2 łyzki |
sól | 1 łyzka |
koper | wg.potrzeb |
czosnek | wg.potrzeb |
pieprz | wg.potrzeb |
ziele angielskie | wg.potrzeb |
Liść laurowy suszony Prymat | wg.potrzeb |
Gorczyca biała cała Prymat | wg.potrzeb |
ogórek | wg.potrzeb |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: