Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Korzenne serduszka

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ciasto francuskie 1 op
cukier trzcinowy 1 łyżki
cynamon 1 płaska łyzeczka
imbir 1/2 łyżeczki
goździki mielone 1 szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: Korzenne serduszka

Kroki postępowania

1
Ciasto francuskie rozkładamy na płasko. Cukier trzcinowy mieszamy z cynamonem, imbirem i goździkami i dokładnie obsypujemy mieszanką całe ciasto, zostawiając ok 1/4 mieszanki.
Krok 1 - Korzenne serduszka foto
2
Ciasto składamy z obu stron do środka i posypujemy resztą cukru z przyprawami. Jeszcze raz składamy z obu stron do środka, delikatnie przyciskamy, a następnie obie strony łączymy (tak jakbyśmy zamykali książkę).
Krok 2 - Korzenne serduszka foto
3
Powstały rulonik tniemy na kawałeczki ok 1 centymetrowej grubości i układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy ok 15 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni.
Krok 3 - Korzenne serduszka foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Danost 26.11.2012 10:21
fajne
Agnieszka91 25.11.2012 19:40
ekstra
gosia1988 25.11.2012 18:43
świetne
Botwinka 25.11.2012 18:32
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak