Przepis i sposób przygotowania na: Kostka dla kawosza
Kroki postępowania
![Krok 1 - Kostka dla kawosza foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/kostka-dla-kawosza1-2.jpg)
Ciasto po wystudzeniu przekroić na dwa blaty, ścinając jednocześnie wyrośniętą "górkę".
![Krok 2 - Kostka dla kawosza foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/kostka-dla-kawosza2-2.jpg)
![Krok 3 - Kostka dla kawosza foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/kostka-dla-kawosza3-2.jpg)
![Krok 4 - Kostka dla kawosza foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/kostka-dla-kawosza4-2.jpg)
![Krok 5 - Kostka dla kawosza foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/kostka-dla-kawosza5-2.jpg)
Żelatynę zalać zimną wodą i odstawić, aż napęcznieje. Do garnuszka wsypać kakao, kawę i cukier. Wymieszać, zalać mlekiem i postawić na małym ogniu. Roztrzepać trzepaczką i doprowadzić do wrzenia. Zestawić z ognia i dodać napęczniałą żelatynę. Mieszać, aż się rozpuści.
Polewę wystudzić i gęstą polać po wierzchu ciasta. Na zastygniętej polewie można położyć dekoracje cukiernicze. Ciasto pociąć na kostki. Smacznego :)
![Krok 6 - Kostka dla kawosza foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/kostka-dla-kawosza6-2.jpg)