Przepis i sposób przygotowania na: Koszyczek wielkanocny
Kroki postępowania
![Krok 1 - Koszyczek wielkanocny foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/koszyczek-wielkanocny8-2.jpg)
![Krok 2 - Koszyczek wielkanocny foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/koszyczek-wielkanocny9-2.jpg)
![Krok 3 - Koszyczek wielkanocny foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/koszyczek-wielkanocny10-2.jpg)
![Krok 4 - Koszyczek wielkanocny foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/koszyczek-wielkanocny11-2.jpg)
Każde połączenie ciasta smarujemy białkiem, aby się zespoiło. Odstające części ciasta odcinamy. Miskę delikatnie wkładamy do piekarnika. Pieczemy około 10-15 minut w temperaturze 170 stopni. Po upieczeniu koszyczek studzimy. Gdy stwardnie delikatnie zdejmujemy go z miski.
![Krok 5 - Koszyczek wielkanocny foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/koszyczek-wielkanocny12-2.jpg)
Po upieczeniu studzimy. Upieczony warkocz mocujemy do brzegu koszyczka. Można to zrobić za pomocą np. lukru plastycznego lub przymocować zwykłymi nićmi. Gotowy koszyczek dekorujemy według uznania.
![Krok 6 - Koszyczek wielkanocny foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/koszyczek-wielkanocny13-2.jpg)