Przepis i sposób przygotowania na: Kotleciki kalafiorowe
Kroki postępowania
![Krok 1 - Kotleciki kalafiorowe foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/kotleciki-kalafiorowe1-2.jpg)
![Krok 2 - Kotleciki kalafiorowe foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/kotleciki-kalafiorowe2-2.jpg)
Do rozgniecionego kalafiora dodajemy podsmażoną cebulkę, przeciśnięty przez praskę ząbek czosnku, posiekany koperek, 1 jako i około 6 łyżek ekspandowanego amarantusa. Wszystko dokładnie mieszamy i doprawiamy solą oraz świeżo zmielonym pieprzem.
![Krok 3 - Kotleciki kalafiorowe foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/kotleciki-kalafiorowe3-2.jpg)
Uformowane kotleciki smażymy z obu stron na złoty kolor lub zapiekamy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni C przez około 20 minut.
Życzę smacznego! :)
![Krok 4 - Kotleciki kalafiorowe foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/kotleciki-kalafiorowe4-2.jpg)