Przepis i sposób przygotowania na: Kotleciki rybno-jaglane
Kroki postępowania
Surową rybę i ugotowaną kaszę jaglaną zmielić w maszynce do mięsa.
![Krok 1 - Kotleciki rybno-jaglane foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/kotleciki-rybno-jaglane1-2.jpg)
![Krok 2 - Kotleciki rybno-jaglane foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/kotleciki-rybno-jaglane2-2.jpg)
Wsypać czubricę i doprawić solą oraz pieprzem, wymieszać ponownie i odstawić na 10 minut.
![Krok 3 - Kotleciki rybno-jaglane foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/kotleciki-rybno-jaglane3-2.jpg)
Nabierać łyżką porcje masy, formować w dłoniach kotleciki, panierować w bułce tartej.
![Krok 4 - Kotleciki rybno-jaglane foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/kotleciki-rybno-jaglane4-2.jpg)
Kłaść kotleciki na rozgrzany olej, smażyć z obu stron na rumiano. Osączyć z nadmiaru tłuszczu na ręczniku papierowym.
![Krok 5 - Kotleciki rybno-jaglane foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/kotleciki-rybno-jaglane5-2.jpg)
Kotleciki podawać z surówką z kapusty kiszonej i marchewki
![Krok 6 - Kotleciki rybno-jaglane foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/kotleciki-rybno-jaglane6-2.jpg)