Przepis i sposób przygotowania na: Kotlety mielone z dzika
Mielone z dzika powinno być odpowiednio doprawione, aby nadać kotletom odpowiedniego smaku i aromatu. Możesz postawić na gotową mieszankę Przypraw do dziczyzny Prymat lub samodzielnie dobrać odpowiednie składniki. Mielone z dzika warto doprawić solą, pieprzem, czosnkiem, papryką i majerankiem.
Przygotuj mielone z dzika, które oczaruje smakiem, Twoich najbliższych.
Kroki postępowania
Mięso dokładnie oczyścić z błon, umyć, osuszyć i pokroić na mniejsze kawałki. Zmielić w maszynce.
![Krok 1 - Kotlety mielone z dzika foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/kotlety-mielone-z-dzika1-2.jpg)
Bułkę pokruszyć w palcach, wrzucić do miski, zalać gorącym mlekiem. Gdy naciągnie zmielić w maszynce do mięsa. Wbić jajko. Wsypać przyprawę, wyrobić dokładnie jednolitą masę.
![Krok 2 - Kotlety mielone z dzika foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/kotlety-mielone-z-dzika2-2.jpg)
Następnie nabierać łyżką porcje masy, formować duże płaskie kotleciki, obtaczać w bułce tartej.
![Krok 3 - Kotlety mielone z dzika foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/kotlety-mielone-z-dzika4-2.jpg)
![Krok 4 - Kotlety mielone z dzika foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/kotlety-mielone-z-dzika3-2.jpg)
Kłaść na rozgrzany olej rzepakowy, smażyć z obu stron na rumiano. Osączyć na papierowym ręczniku z nadmiaru tłuszczu.
![Krok 5 - Kotlety mielone z dzika foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/kotlety-mielone-z-dzika5-2.jpg)
Kotleciki podawać z dowolnymi dodatkami, u mnie kasza z warzywami.
![Krok 6 - Kotlety mielone z dzika foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/kotlety-mielone-z-dzika6-2.jpg)