Przepis i sposób przygotowania na: Kotlety mielone z opieńków
Mielone kotlety z opieniek - zaintrygowani? Koniecznie przeczytajcie opis przygotowania tego dania i jeśli brak Wam pomysłu na obiad, skuście się na te pyszności.
Do Was należy decyzja czy postanowicie je opanierować w bułce tartej czy nie - w obu wersjach smakują świetnie. Jeśli jednak nie macie zbyt dużo czasu, możecie pominąć ten etap.
Kroki postępowania
![Krok 1 - Kotlety mielone z opieńków foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/kotlety-mielone-z-opienkow1-2.jpg)
![Krok 2 - Kotlety mielone z opieńków foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/kotlety-mielone-z-opienkow2-2.jpg)
![Krok 3 - Kotlety mielone z opieńków foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/kotlety-mielone-z-opienkow3-2.jpg)
![Krok 4 - Kotlety mielone z opieńków foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/kotlety-mielone-z-opienkow4-2.jpg)
Uformuj kotlety wielkości standardowego kotleta mielonego. Nie trzeba panierować, ale można w bułce tartej. Smaż na pozostałym maśle klarowanym do delikatnego zbrązowienia.
![Krok 5 - Kotlety mielone z opieńków foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/kotlety-mielone-z-opienkow5-2.jpg)
![Krok 6 - Kotlety mielone z opieńków foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/kotlety-mielone-z-opienkow0-2.jpg)