Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Kotlety w ziemniaczanej panierce

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

kotlety z fileta drobiowego 2 szt
mąka pszenna 2 łyżki
jajko 1 szt
majeranek 1 łyżeczka
sól 1 do smaku
pieprz 1 do smaku
ziemniaki
natka pietruszki 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Kotlety w ziemniaczanej panierce

Mięso myjemy i osuszamy. Rozbijamy je równomiernie z obu stron. Solimy i odstawiamy do lodówki. W tym czasie obieramy ziemniaki i ścieramy je na tarce. Odciskamy je i dodajemy mąkę, jajko, majeranek i natkę. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Mieszamy na jednolitą masę. Dobrze rozgrzewamy olej. Kotlety maczamy w cieście, tak aby pokryło całą powierzchnię. Wypanierowane kotlety kładziemy na rozgrzanym oleju. Zmniejszamy płomień i wolno smażymy z obu stron na ciemno-złocisty kolor.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Klausia 30.01.2013 09:41
to mogą być ciekawe doznania smakowe :)
EmciaPichci 05.01.2013 08:13
świetne!
Bernadeta1 10.12.2012 11:19
to takie placki ziemniaczane z niespodzianką,super
barbara11561 03.12.2012 17:52
mnie też podoba się Twój pomysł
SmakChwili 06.11.2012 18:46
fajna sprawa, to jakby połączenie dwóch dań w jednym, kotleta i placków ziemniaczanych.. jeśli ktoś lubi te smaki to polecam :)
cooleczka 06.11.2012 18:16
coś nowego i to fajnego
Cukiereczek13 06.11.2012 15:16
ciekawe :) chętnie spróbuje takiej panierki :)
Ewa104 06.11.2012 14:55
Widziałam już na innej stronie mięso w panierce ziemniaczanej.Chyba muszę je w końcu próbować.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak