Przepis i sposób przygotowania na: Krążki z kabaczka w cieście paprykowo-serowym (bez glutenu)
Kroki postępowania
Kabaczka obrać, umyć i pokroić na plastry o grubości około 1 cm. (Jeśli używacie młodej cukinii - nie należy jej obierać.) Następnie w każdym krążku wyciąć mniejszy otwór.
(zrobiłam to za pomocą korka po wodzie mineralnej)
![Krok 1 - Krążki z kabaczka w cieście paprykowo-serowym (bez glutenu) foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/krazki-z-kabaczka-w-ciescie-paprykowo-serowym-bez-glutenu1-2.jpg)
Przygotować ciasto.Jajka zmiksować z mlekiem i wodą. Dodać mąkę, parmezan i sodę oczyszczoną. Całość doprawić do smaku i odstawić na 5 minut.
(Ciasto lekko zgęstnieje, dzięki czemu będzie bardziej zwarte. Powinno być dość gęste. W razie czego można dolać mleka/wody lub jak będzie za rzadkie - dosypać odrobinę mąki.)
![Krok 2 - Krążki z kabaczka w cieście paprykowo-serowym (bez glutenu) foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/krazki-z-kabaczka-w-ciescie-paprykowo-serowym-bez-glutenu2-2.jpg)
![Krok 3 - Krążki z kabaczka w cieście paprykowo-serowym (bez glutenu) foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/krazki-z-kabaczka-w-ciescie-paprykowo-serowym-bez-glutenu3-2.jpg)
Smażyć (na rozgrzanym oleju) z obu stron na złoty kolor. Odsączyć z nadmiaru tłuszczu - na ręczniku kuchennym.
![Krok 4 - Krążki z kabaczka w cieście paprykowo-serowym (bez glutenu) foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/krazki-z-kabaczka-w-ciescie-paprykowo-serowym-bez-glutenu4-2.jpg)